Corrosiepreventie met kwaliteitswater

Waarvoor u het water ook gebruikt, de kwaliteit ervan is van het grootste belang. Om uw machinepark, uw apparatuur en uw installaties in goede conditie te houden is een voortdurende bewaking en behandeling van de waterkwaliteit essentieel.

Onbehandeld water kan leiden tot afzettingen in systemen en apparaten. Deze afzettingen verstoren onder andere de temperatuurbeheersing en eronder kan zich corrosie ontwikkelen zoals spleet- en putcorrosie (under deposit corrosion) maar ook MIC (Microbiologically Influenced Corrosion). Een vorm van corrosie die wordt ingeleid door de ontwikkeling van bacteriën en hun stofwisselingsprocessen en die lokaal een  hoge zuurgraad en andere corrosieve condities kunnen veroorzaken. Daar is geen RVS tegen bestand.

Ekopak is een jong bedrijf dat ervaring koppelt aan vernieuwing: oude vertrouwde systemen aan de technologische vooruitgang. Die combinatie geeft Ekopak een dynamisch karakter en is vooral heel klantgericht. Omdat Ekopak weet hoe belangrijk water voor u is, staat het bedrijf ter beschikking voor eventuele reparaties en noodhulp.

Ekopak biedt u het complete scala aan producten en diensten dat u nodig heeft voor betrouwbare waterkwaliteit:

Ontwerp, bouw en optimalisatie van waterbehandeling apparatuur waaronder: Doseerstations, spuisystemen, desinfectie units, omgekeerde osmose, filtratie units en on line monitoring.

Chemicaliën voor de interne waterbehandeling van: Warm water, CV en stoomketels met bijhorende leidingen voor stoom en condensaat (anticorrosie en afzettingen); Drinkwater circuits (anticorrosie); Koeltorens en koelcircuits. Deze producten zijn ontwikkeld om afzettingen en corrosie in de ketels, stoom- en condensaatleidingen te voorkomen, respectievelijk te verwijderen zonder grote hoeveelheden slib te vormen.

Service: waaronder onderhoud en herstellen van apparatuur; Uitvoeren van analyses ter plaatse

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Ekopak


  • Careelstraat 13, B-8700 Tielt
  • +32 (0) 51 75 51 05
  • +32 (0) 51 755106
  • +32 475 40 38 71
  • http://www.ekopak.be/
What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail