Totaalpakket metaalconservering

 

Bescherming en het voorkomen van corrosie kan worden bereikt door gebruik te maken van een deugdelijk conserveringssysteem. De kwaliteit en de duurzaamheid van een conserveringssysteem word beïnvloed door vele factoren. Eén van deze factoren is de professionaliteit van het conserveringsbedrijf, aangezien verf slechts een halfproduct is. De kwaliteit van het conserveringssysteem wordt in hoge mate op de werkvloer bepaald. Gebrek aan kennis bij verantwoordelijke partijen kan leiden tot een totaal falen van een duur conserveringssysteem en alsnog tot degradatie van materialen,  uitval van processen en grote veiligheidsrisico’s. Niet in de laatste plaats omdat b.v. de vorming van corrosie tot op het moment van falen onder de coating voor het oog verborgen kan blijven

De Corrosion Control Technology Alliance biedt een totaalpakket voor de conservering van metalen. Zowel inwendig als uitwendig op constructies, leidingsystemen, tanks en equipment. Daarin begrepen is het gehele traject vanaf inspectie en het schrijven van een bestek, tot en met de voorbewerkingen,  de levering van coating- en verfsystemen, het conditioneren van ruimtes, de applicatie van het conserveringssysteem en onafhankelijke kwaliteitscontrole.

Deze disciplines worden ingevuld door verschillende specialisten, maar als totaalpakket voor metaalconservering geleverd onder de gezamenlijke vlag van de corrosie alliantie. Voeg hier aan toe het principe van One Single Point of Contact en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit zonder risico op zwakke schakels ergens in het proces.

De hoofdrolspelers in de categorie uitwendige Metaalconservering zijn Suerickx Industrial en Chugoku Paints. Beiden zijn gerenommeerde bedrijven die kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan en nauw samenwerken met elkaar en de andere alliantiepartners om metaaloppervakken tot in de perfectie tegen corrosie en andere invloeden te beschermen.

Waar Chugoku zich volledig toelegt op de levering van het complete conserveringssysteem voor on- en offshore toepassingen, specialiseert Suerickx Industrial zich volledig in industriële straalwerken en applicatie van coatings en verven. De sterke overkoepelende structuur (Group Suerickx) biedt de industriële afdeling alle logistieke ondersteuning en opvolging op vlak van veiligheid en preventie. Daardoor kan Suerickx Industrial zich volledig richten op kwaliteitsvolle, veilige en tijdige uitvoering van alle werken.

Partnership op lange termijn

Dankzij een intensieve voorbereiding (veiligheids- en risicoplan) van elke opdracht en opvolging, met NACE gecertificeerde medewerkers bouwt Suerickx Industrial sterke relaties op met opdrachtgevers en leveranciers : een partnership op lange termijn. Een samenwerking waarbij hun klanten steeds op Suerickx Industrial als industrieel straal- en schildersbedrijf kunnen rekenen.

Industriële straal- en schilderwerken vinden meestal plaats in risicozones en op moeilijk bereikbare plaatsen. Veiligheid op de werf is en blijft hun hoogste prioriteit. Zo beschikken zij over een VCA**-certificaat en wordt elk project veiligheidstechnisch voorbereid en opgevolgd door hun eigen preventieadviseur.

Vakmanschap zonder grenzen
Corrosie tegengaan doet Suerickx Industrial door het staal te voorzien van een aangepast beschermingssysteem. Tevens kan een specifieke coating een oplossing bieden voor brandwerendheid, chemische resistentie, zuurbestendigheid, hygiëne en thermische isolatie. De schilders zijn BCCA-gecertificeerd en beschikken over een ruime ervaring in HACCP-omgevingen. Desgewenst kunnen zij op vraag van de klant industriële schilderwerken opleveren met een APAC-verzekering.

Suerickx heeft ervaring met shutdowns en leeft zeer strikt de afgesproken planning na. De werken hebben altijd een minimale impact op de continuïteit van bedrijfsprocessen. De toewijding van Suerickx is compleet om de werken tijdig te klaren: 24 uur op 24, zelfs 7 dagen op 7 als het moet

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Suerickx en Chugoku.

 

 

 

Suerickx Industrial                                                                        HQ Chugoku Paints BV
Toekomstlaan 6A                                                                                            Sluisweg 12
2200 Herentals                                                                                  4794 SW Heijningen
Belgium                                                                                                   The Netherlands
T 014 24 88 24                                                                                 T +31(0)167 526 100
F 014 24 88 25                                                                                 F +31(0)167 522 059
www.suerickx-industrial.be                                                              www.cmp.co.jp/global
info@suerickx-industrial.be                                                             sales@cmpeurope.eu