Schade onderzoek en advies

Bij corrosieschade ligt de nadruk op het definiëren van het corrosiemechanisme, het vaststellen van de oorzaak en het opstellen van een plan van aanpak of aanbeveling. Daarmee weet u niet alleen wat er aan de hand is, maar ook hoe het probleem kan worden opgelost.

Naast het onderzoeken van corrosieschade richten we ons ook op het testen van metalen op mechanische en chemische eigenschappen, corrosie resistentie, het uitvoeren van faalanalyses en verouderingsgedrag. Maar ook het onderzoeken en testen van non ferro materialen en coatings behoren tot het portfolio. De diverse testen worden uitgevoerd volgens internationaal erkende standaardnormen, terwijl ook de mogelijkheid wordt geboden om de methode te modificeren op klantspecificatie. Naast onderzoek bieden wij ook onafhankelijke consultancy en advies op locatie.

De ervaren medewerkers beschikken over een metaalkundige, chemische of materiaalkundige achtergrond. Zij maken gebruik van geavanceerde faciliteiten op het gebied van elektrochemie en metallurgie. De laboratoria beschikken over alle voorzieningen om uw corrosieprobleem te onderzoeken
en de oorza(a)k(en) daarvan vast te stellen. Een effectieve corrosiestrategie is dan snel uit te zetten.

Er kunnen SEM (Scanning Electronic Microscopy), EDS (Energy Dispersive Spectrometry en Optical Metallurgical Microscopy -metingen worden uitgevoerd en polarisatiecurven worden opgenomen als versnelde meetmethoden voor degradatiegedrag van materialen en bepaling van corrosiemechanismen.

Kunststoffen en coatings bieden vaak een corrosievast alternatief, maar zijn niet altijd geschikt voor de beoogde toepassing. Daarom doen wij onderzoek naar degradatie en verouderingsgedrag van kunststoffen en coatings, statische en dynamische belasting van composieten en veroudering van lijmverbindingen. Verder behoren ook coatingsinspecties, deformatiemetingen en vloeistofdichtverklaringen tot het portfolio.

Corrosion testing – Composite testing – Mechanical testing – Metallographic Services – Metallurgical Consulting – Metallurgical Failure Analysis – Welding Consultancy Services – Chemical Analysis – Material characterization – Full profile laser scanning extensometry – Full tensile testing range up to 1200kN – Standardized tests like Bend, hardness, Impact and Microscopy

Corrosion Control Technology Alliance

Contact: Frans van der Kolk
T. +31 (0)653206225
kolk@corrosioncontrol.nl