Schade analyse en materiaalonderzoek

Met meer dan 30 jaar ervaring en vestigingen verspreid over de gehele wereld, is Exova één van de meest toonaangevende  onderzoekslaboratoria voor het testen van materialen en constructies. In Nederland bevinden zich laboratoria in Emmen en Spijkenisse. De nadruk ligt op het onderzoeken en testen van metalen op mechanische en chemische eigenschappen, corrosie resistentie, het uitvoeren van faalanalyses en verouderingsgedrag. Maar ook het onderzoeken en testen van non ferro materialen en coatings behoren tot het portfolio. De diverse testen worden uitgevoerd volgens internationaal erkende standaardnormen, terwijl ook de mogelijkheid wordt geboden om de methode te modificeren op klantspecificatie. Naast onderzoek biedt Exova ook onafhankelijke consultancy en advies op locatie.

De ervaren medewerkers beschikken over een metaalkundige, chemische of materiaalkundige achtergrond. Zij maken gebruik van geavanceerde faciliteiten op het gebied van elektrochemie en metallurgie. De laboratoria beschikken over alle voorzieningen om uw corrosieprobleem te onderzoeken en de oorza(a)k(en) daarvan vast te stellen.Een effectieve corrosiestrategie is dan snel uit te zetten.

Er kunnen SEM (Scanning Electronic Microscopy), EDS (Energy Dispersive Spectrometry en Optical Metallurgical Microscopy -metingen worden uitgevoerd en polarisatiecurven worden opgenomen als versnelde meetmethoden voor degradatiegedrag van materialen en bepaling van corrosiemechanismen.

Kunststoffen en coatings bieden vaak een corrosievast alternatief, maar zijn niet altijd geschikt voor de beoogde toepassing. Daarom doet Exova onderzoek naar degradatie en verouderingsgedrag van kunststoffen en coatings, statische en dynamische belasting van composieten en veroudering van lijmverbindingen. Het portfolio van Exova omvat o.a:

Corrosion testing – Composite testing – Mechanical testing – Metallographic Services – Metallurgical Consulting – Metallurgical Failure Analysis – Welding Consultancy Services – Chemical Analysis – Material characterization – Full profile laser scanning extensometry – Full tensile testing range up to 1200kN – Standardized tests like Bend, hardness, Impact and Microscopy

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Exova.

Exova BV