Reparatie en equipment remanufacturing

 

Staal is het belangrijkste constructiemateriaal ter wereld. Het aantal toepassingsmo- gelijkheden van metaal zijn enorm. Maar er zijn ook legio beperkingen. Te vaak worden materiaalkeuzes  gemaakt op basis van lokale condities of minimum specificaties zonder voldoende naar het Total Cost of Ownership te kijken. Kostenbesparingen vormen daarom vaak de leidraad voor achteraf verkeerde keuzes met juist hogere kosten als resultaat. Bijvoorbeeld als gevolg van corrosie.

Schelde Exotech is gespecialiseerd in het verwerken van exotische metalen welke gebruikt worden in de chemie, petrochemie en high-tech toepassingen. Het is de partner bij uitstek om u deskundig en onafhankelijk te adviseren bij gecompliceerde materiaalkeuzes en corrosieresistente toepassingen.

De kennis op het gebied van Engineering, Lastechniek en Metaalkunde wordt niet alleen toegepast in nieuwbouw projecten, maar ook voor vervanging en reparatie van bestaande apparatuur. Deze apparatuur kan in-situ worden gerepareerd of in onze werkplaatsen te Vlissingen:

 

-           Vernieuwen warmtewisselaar buizen (met gelaste of gerolde verbindingen).

-           Repareren van aangetaste lasverbindingen.

-           Vernieuwen van onderdelen van apparatuur.

-           Volledige vervanging van apparatuur.

-           Oplassen van aangetaste delen.

-           Oplassen van corrosiewerende lagen (SAW, GTAW, ESW).

Met behulp van onze engineeringskennis en contacten met de autoriteiten, kunnen wij assisteren om reparaties en vervangingen binnen het vergunningen stelsel te kunnen uitvoeren.
Ingericht op Spoedopdrachten

In onze werkplaatsen in Vlissingen (15.000 m2) hebben wij een breed scala van snij- en bewerkingsmachines om spoedreparaties volledig in eigen beheer te kunnen uitvoeren.

Ons eigen personeel is 24/7 inzetbaar, zowel in Vlissingen als on site.

Schelde Exotech beschikt over een eigen inspectiedienst met SKO gekwalificeerd personeel en eigen apparatuur voor Ultrasoon, Magnetisch, Penetrant en Visueel onderzoek. Daarnaast beschikt Schelde Exotech over een PMI tester en is Schelde Exotech een van de weinige fabrikanten met eigen Helium Lektest mogelijkheden.

Kennis

Met twee Las Ingenieurs, een Metaalkundige, een NDO level 3 inspecteur en veel ervaring op het gebied van complexe reparaties en vervanging, heeft Schelde Exotech de kennis in huis om reparatie en vervangingsplannen op te stellen en uit te voeren.

 

 

Schelde Exotech

Koningsweg 2
4381 NA Vlissingen
Postbus 531
380 AM Vlissingen
Nederland
T. +31 (0)118 485956
F. +31 (0)118 485959
info@exo.schelde.com
www.exotech.nl